Min historia

”Det handlar om att vara snäll, både mot dig själv och naturen.”

Inger Bloch, Eco-frisör, Smålandsstenar

”Efter att under många år ha arbetat som frisör började jag för snart 12 år sedan, bli allt mer tveksam till mitt arbete och de produkter jag använde där. Jag såg allt fler kunder med hårproblem, sannolikt orsakade av de starka kemikalier och gifter som finns i både vanliga hårvårdsprodukter och i färg- och blekmedel.

Jag insåg att det vi frisörer gjorde var att vi på lång sikt arbetade mot både våra kunders hår och hälsa och miljön.

Beslutade mig för att blir eco-frisör

Sagt och gjort, jag sökte och fann en utbildning till eco-frisör trots att det var både ett stort och osäkert steg för mig. Tillsammans med några andra engagerade tjejer började jag utbildningen, som vände upp och ned på det mesta jag lärt mig under åren. Efter utbildningen återvände jag till Smålandsstenar och öppnade en helt giftfri hårvårdssalong. Efterfrågan överträffade alla mina förväntningar! Det här var vad många sökt och saknat.

Jag fick allt fler kunder och läkare började remittera patienter med hår- och hårbottenproblem till mig, och människor från hela landet hörde av sig efter att ha funnit oss på Internet. År 2006 fick vi så ett stort och viktigt erkännande för vårt arbete, Gislaveds Kommuns miljöpris.

Med åren har verksamheten vuxit och idag är vi sex entusiastiska kvinnor som arbetar aktivt här på salongen. Just detta är också en viktig förklaring till vår framgång, att vi i vårt möte med kunder varje dag får möjlighet att utveckla våra produkter utifrån de erfarenheter vi får i vårt dagliga arbete.

Sveriges renaste hårschampo

Ett mål, i takt med att vår verksamhet vuxit, har varit att ta fram Sveriges renaste hårschampo. En serie schampo för olika hårtyper, som är lika snälla mot dig och ditt hår som mot naturen. En serie schampo som tar fram den naturliga skönheten i ditt hår och vårdar det så det förblir lika friskt och fint, år efter år.

Resultatet har blivit Reco Hair. Ett ekologiskt schampo som byggts av de renaste ingredienser som idag går att hitta. Ett schampo som bara innehåller det som är viktigt för att vårda ditt hår och hålla det vackert, ingenting annat. Reco Hair finns i många varianter, från den helt doftfria och den milda daggkåpa, till kamomill som bevarar det ljusa håret ljust och många mäns favorit rosmarin. Samtliga schampon är anpassade till de speciella hårtyper vi har här uppe i Skandinavien.

Gislaveds kommuns miljöpris 2006

”Inger Bloch har lagt ned kraft och stor möda på att utveckla ekologiska alternativ i sitt yrke som frisör, en verksamhet som av tradition hanterar många olika typer av kemikalier. Hon har också aktivt spridit kunskaperna om hur man väljer produkter och tjänster som inte skadar vare sig hälsan eller miljön.”